Kurczak pak choi

Kurczak jak kurczak, zrobiłem go najpierw w marynacie z sosu sojowego, octu balsamicznego i miodu, potem usmażyłem go na patelni, żadne mecyje, ale ta sałatka wyszła super.

Składniki

Kapusta Pak Choi – 1 sztuka

Jarmuż – 2 duże (bardzo) liście

Ananas świeży – 1/4 szt.

Papryka czerwona – 1 szt.

Papryczka chili – 1/4 szt.

Imbir – wielkości kciuka starty

Czosnek – 5 ząbków przeciśniętych w prasce

Sól, pieprz, sos sojowy, oliwa z oliwek, sezam do smaku.

W woku rozpuszczamy masło klarowane i na nim smażymy czosnek z imbirem. Następnie wrzucamy paprykę pokrojoną w kostkę tak ze dwie minuty i dodajemy ananasa, znowu dwie minuty i wrzucamy pokrojone liście Pak Choi i jarmuż, smażymy całość do zmięknięcia liści. Na koniec doprawiamy solą, sosem sojowym, pieprzem i ziarnami sezamu. Gotowe.

kurczakpakchoi

3 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.